سه شنبه, آذر ۱۴, ۱۴۰۲
Homeاقتصادیپیش بینی سرمایه گذاری در سال 1402

پیش بینی سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۲

تسنیم نوشت: مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با اشاره به اینکه در مولدسازی و فروش املاک مازاد فقط اموال دولتی فروخته می‌شود، گفت: یک مدرسه در میدان ونک وجود دارد که سال‌ها بلا استفاده و رها شده است که فروش آن منجر به ساخت ۵۰ مدرسه در تهران می‌شود.

عباس زارع مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران با اشاره به موضوع مولدسازی املاک دولت با نگاه به حوزه آموزش و پرورش اظهار کرد: مفهوم دقیق مولدسازی دارایی‌های دولت، شناسایی و بهینه‌سازی اموال بلا استفاده دولت است که یا بهره‌وری ندارند یا سال‌ها است که رها شده‌اند.

وی افزود: از طریق مولدسازی این اموال و دارایی‌های دولت شناسایی و عواید حاصل از فروش آنها در تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام عمرانی استفاده خواهند شد. این کار ضمن افزایش ارزش افزوده برای این املاک، تسریع در تکمیل پروژه‌های عمرانی و به خصوص آموزشی که در انتظار دریافت اعتبارات هستند را رقم خواهد زد.

مدارس مشارکتی و خیرساز به فروش نمی‌رسند

زارع با اشاره به اینکه در سایت دبیرخانه هیئت عالی مولدسازی دارایی‌های دولت به صورت مشخص دارایی‌های مازاد مشخص شده‌اند و هیچ پروژه مشارکتی و خیری در بین آنها وجود ندارد، گفت: آنچه ادارات کل آموزش و پرورش شهر تهران و شهرستان‌های استان تهران به عنوان اموال و املاک مازاد معرفی کرده‌اند مشخص است و به هیچ عنوان هیچ پروژه مشارکتی و خیری در این لیست وجود ندارد.

فروش اموال مازاد برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام

وی ادامه داد: عواید حاصل از فروش ۲۱ ملک در شهر تهران و ۱۰ ملک در شهرستان‌های استان تهران جهت تکمیل پروژه‌های آموزشی و نیمه‌تمام مشارکتی با خیرین مدرسه‌ساز صرف خواهد شد تا این فضاها با سرعت بیشتر به چرخه آموزشی برسند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران تصریح کرد: علی‌رغم برخی سوءبرداشت‌ها از آغاز طرح مولدسازی، حتی یک متر از فضاهای آموزشی مشارکتی که با خیرین مدرسه‌ساز ساخته شده است در این طرح بنای فروش آنها وجود ندارد و خیرین مدرسه‌ساز بدون دغدغه‌مندی در امر مدرسه‌سازی گام بردارند.

وی گفت: در سایت دبیرخانه هیأت عالی مولدسازی دارایی‌های دولت به صراحت دو بخش، «دارایی‌های مازاد مصوب» به معنای اموال و املاک دولتی که در این طرح به فروش خواهند رفت و بخش دوم «پروژه‌های تکمیلی» به معنای پروژه‌های آموزشی عمرانی که با عواید حاصل از فروش دارایی‌های مازاد تکمیل خواهند شد، مشخص شده است.

فروش مدرسه میدان ونک

زارع با ذکر مثالی برای توضیح دقیق‌تر موضوع در حوزه آموزشی، خاطرنشان کرد: در بخش دارایی‌های مازاد مصوب و در حوزه شهر تهران یک مدرسه در میدان ونک تهران، ابتدای بزرگراه شهید حقانی وجود دارد که سالهاست بلا استفاده و رها شده است. آموزش و پرورش هم این مدرسه کاملا دولتی که سال‌ها از آن هیچ استفاده‌ای ندارد را در لیست اموال مازاد خود قرار داده است با عنایت به قرارگیری این مدرسه در میدان ونک تهران و ارزش افزوده بسیار فراوان آن، عواید حاصل از فروش این یک مدرسه در ساخت و تکمیل حداقل ۵۰ مدرسه در نقاط مختلف تهران اثر خواهد داشت. مفهوم مولدسازی دارایی‌های دولت در این یک مورد مثال کاملا نهفته است و با فروش اموال تمام دولتی، تکمیل پروژه‌های مشارکتی تسریع خواهد شد.

بیشتر بخوانید:  💵 قیمت طلا و سکه و ارز ۱ بهمن ۱۴۰۱

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران گفت: با تأکیدات و حمایت‌هایی که معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور دارند، همانند گذشته دست خیرین ارزشمند مدرسه‌ساز را به گرمی می‌فشاریم و این اطمینان خاطر را می‌دهیم که مجموعه وزارت آموزش و پرورش و نوسازی مدارس پشتیبان این بزرگواران بوده و است و حتی یک متر از مدارسی که با مشارکت خیرین احداث شده نه‌تنها فروخته نخواهد شد بلکه در تکمیل آنها تسریع خواهد شد.

این تحلیلگر بازار سرمایه خاطرنشان کرد: «تحولات سیاسی به سمتی گرایش دارد که تمایل سرمایه‌گذاری در بازارهایی که حفظ ارزش‌ می‌کنند به بالاترین حد خود رسیده است.»

هلالات به علت عقب‌ماندگی بازار سهام اشاره کرد و گفت:«دولت‌ها، قیمت دلار در بازار آزاد را به رسمیت‌ نمی‌شناسند؛ دلار نیمایی سرکوب شده و سرمایه‌ شرکت‌ها رشد نمی‌کند. در ماه‌های آینده شاخص سهام با شتاب بیشتری با افزایش ارزش دلار همگرا می‌شود.»

وی افزود:«در حال حاضر شرکت‌های دلاری می‌توانند عقب‌ماندگی که بازده شاخص کل بورس نسبت به دلار آزاد دارد را تا حدی جبران کنند؛ ولی تا وقتی ریسک‌ها اینقدر باز باشد، رسیدن شاخص کل به بازده شاخص دلار با توجه به سیاست‌های دولت، کار آسانی نخواهد بود.»

رمز‌ارزها تجارت را برای ایران آسان می‌کند

سهیل نیکزاد موسس و عضو هیات مدیره انجمن بلاک‌چین نیز با اشاره به اینکه در ۱۰ سال گذشته نیم درصد از پول‌های دنیا را رمز‌ارزها تشکیل داده‌اند، درباره آینده رمز‌ارزها گفت:«چاپ پول بدون پشتوانه توسط دولت‌ها در بحران کووید، تحریم‌ها و جنگ‌های بین‌المللی و تغییر نرخ بهره فدرال‌رزرو، از جمله مواردی است که روی رمز‌ارزها تاثیر می‌گذارد.»

وی به رویدادهای مهم سال ۱۴۰۱ در حوزه رمز‌ارزها اشاره کرد و گفت:«سقوط قیمت بیت‌کویین،  مهاجرت اتریوم از معدن‌کاوی به سرمایه‌داری، ورشکستگی صرافی‌ FTX  و فروش ۷۵ درصد از بیت‌کوین‌های تسلا از مهمترین رخدادهای این بازار نوظهور در سال ۱۴۰۱ بود.»

نیکزاد در این سمینار با اشاره به آمار غیررسمی از ثبت‌نام چهار و نیم میلیون کد ملی ایرانی در پلتفرم‌های اکسچنج ایرانی افزود: «در حال حاضر ۳۳۵ پلتفرم خدمات ارزی با استفاده از خدمات پرداخت‌یاری‌های ایرانی در حضوره رمز‌ارزها فعال هستند و هفت میلیون آدرس رمزارز مستقل واریز و برداشت در پلتفرم‌های داخلی ثبت شده است.»

وی بر توسعه بازار رمزارزها در سال‌های آینده تاکید کرد و گفت: «جابه‌جایی پول، معامله کردن و دادوستد‌های مالی از مزیت‌های رمز‌ارزها در شرایط تحریم برای ایران است.»

مقالات مرتبط

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

محبوب ترین

نظرات اخیر