به نقل از نبض مسکن
🔹 آمارها حکایت از رشد تعداد صدور پروانههای ساختمانی دارد؛ تا آنجا که مدیران شهری معتقدند که توانستهاند ساختوساز مسکن در تهران را از رکود خارج کنند.
🔹 هرچند تخفیفهای نامتعارف ۴۰درصدی منتقدان جدی دارد، اما به نظر میرسد توانسته در پرشدن دخل شهرداری مؤثر باشد؛ تا آنجا که روز گذشته شهرداری تلاش کرد این تخفیفها شامل حال کسانی که به صورت علیالحساب هم بخشی از عوارض خود را پرداخت میکنند، بشود.
🔹 بهروز شیخرودی، معاون محاسبات و پایش عملکرد شورای پنجم از منتقدان این مصوبه معتقد است: شورای پنجم در اوج همهگیری کرونا و اعمال قرنطینهها با تخفیف ۲۵درصدی در سال ۱۳۹۹ توانست شهر را اداره کند و نگذارد چرخ اداره شهرداری و شهر از توقف بایستد؛ اما الان که کرونا نیست و ما در شهر و کشور قرنطینهای نداریم، چه اتفاقی رخ داده که نیاز به تخفیف ۴۰درصدی تا ۳۵درصدی داشته باشیم؟ مگر الان در شهر تهران شرایط بدتر از اوج همهگیری کروناست که تخفیف ۴۰درصدی وضع میکنند؟
🔹 از عدالت حرف میزنند و به نام مردم تخفیف پلکانی وضع میکنند که بتوانند خزانه شهرداری را پر کنند! و برای اینکه کارشان را توجیه کنند، میگویند برای ارزانی مسکن و رونق ساختوساز این تصمیم را گرفتهایم.
🔹 به گفته این کارشناس مالیه شهری اینکه از عدالت حرف بزنند و بعد تخفیف ۴۰درصدی تصویب کنند، با رعایت عدالت تناسبی ندارد. اعضای شورا و شهردار همه میگویند ما اهل و عامل به عدالت هستیم و برای شمولیت عدهای میآیند و ۴۰ درصد تخفیف وضع میکنند و به آنها فرصت میدهند، اما نسبت به عدمالنفع یک زن سرپرست خانوار، یک دستفروش و دیگر شهروندان فرودست بیتفاوت هستند؛ درحالیکه این تخفیف را از حساب اینها و بقیه شهروندان تهرانی که امکان و سرمایه استفاده از این فرصت و تخفیف را ندارند، به بسازوبفروشها میدهند!
🔹 تخفیف ۲۰ تا ۲۵درصدی مشوقهایی در سطح سود سپردههای بانکی هستند و شورا با اعمال آنها چرخه عدالت در شهر را دستکاری نمیکند، بلکه با اعمال مشوقی در سطح سپردههای بانکی منابع مالی را از حسابهای بانکی افراد بدون ایجاد ارزش مازاد به سمت خزانه شهرداری میکشد.
🔹 اما وقتی با اعمال تخفیف ۴۰ درصد از عوارض شهری را که مال همه است، میبخشند، در حقیقت علاوه بر سود رایج سپردههای بانکی یک ارزش مازاد هم از خزانه شهر به بسازوبفروشها و مؤدیان مشمول میبخشند.
🔹 این در حالی است که همین مؤدی بهجز این تخفیف توأم با دریافت ارزش مازاد بر سود سپرده بانکی به علت تورم زمین، مسکن و… با ارزش افزوده داراییهایش هم مواجه است و شورای شهر با این کار شکاف نابرابری در شهر را تشدید میکند.
🔹 موضوعی که مورد نقد شیخرودی است، مورد تأکید برخی از اعضای شورای شهر در جریان بررسی لایحه استفساریه شهردار تهران درخصوص «تبصره دوم (۲) اصلاحیه مصوبه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران» هم بود. به اعتقاد آنها این درخواست ایجاد رانت بدی در شهرداری میکند./شرق