گودرزی با بیان این‌که ترکیه برای شهروندان خودش که قصد سرمایه‌گذاری در بازار مسکن این کشور را دارند امتیاز قائل می‌شود گفت: این امتیازات برای خارجی‌ها نیست و حتی توافقاتی که با آنها صورت می‌گیرد در مواردی نقض می‌شود. بعضی از مشاوران املاک که در ترکیه دفتر دارند می‌گویند خود ترکیه‌ای‌ها می‌توانند پروانه کسب دریافت کنند و اجازه استخدام دارند اما خارجی‌ها باید حتما شرکت به ثبت برسانند و حق استخدام کسی را ندارند. میزان مالیات پرداختی توسط خارجی‌ها نیز به مراتب بیش از ترک‌ها است.

بیشتر بخوانید:  جایگاه مبهم فروش متری مسکن

رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران بیان کرد: پس از ناامنی که برای سرمایه‌های خارجی در ترکیه ایجاد شد میزان خرید ملک در این کشور توسط شهروندان دیگر کشورها به شدت کاهش پیدا کرد؛ به طوری که طبق جدیدترین آمار در ماه نوامبر ۲۰۲۳ فروش ملک در ترکیه به خارجی‌ها ۶۱ درصد کاهش یافته است. شهروندان روسی در ماه نوامبر ۶۳۷ خانه خریداری کرده‌اند و پس از آن شهروندان ایرانی با ۲۳۴ خانه، اوکراینی‌ها با ۱۲۸خانه و شهروندان قزاقستان با ۱۱۷ خانه قرار دارند. در حالی که دو سال قبل ایرانیان در هر ماه بیش از ۱۳۰۰ واحد مسکونی در ترکیه خریداری می‌کردند که آمار نشان می‌دهد خرید ملک در ترکیه توسط ایرانی‌ها به یک ششم کاهش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: اگر وضعیت بازار مسکن در ایران بهبود پیدا کند سرمایه‌گذاری در بخش تولید مسکن افزایش می‌‌یابد. این شامل هموطنان مقیم خارج از کشور نیز می‌شود و می‌توان از این طریق سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور را به داخل ایران جذب کرد.

به گفته گودرزی، بهترین نقطه برای سرمایه‌گذاری در بخش ملک کشور خودمان است. ایران کشور چهارفصل است و همواره تقاضا برای مسکن وجود دارد. الگوی مصرف در ایران به مسکن ملکی تمایل دارد و با توجه به نیاز بازار به حدود شش میلیون مسکن در ایران معتقدم بازده سرمایه در این بخش مناسب است.

به نقل از خبرگزاری جهان صعنت نیوز

آخرین اخبار املاک و مسکن را در پارس آسیا کیا بیابید.